Investeren in gezinnen

Gezin aan keukentafel met huiswerkdinsdag 20 februari 2018 14:00

Laat de kinderen bij mij komen, houd ze niet tegen, want het koninkrijk van God behoort toe aan wie is zoals zij (Marcus 10:14)

God heeft de mens geschapen in relatie tot elkaar om elkaar te dienen met gaven die God ons geeft. Dit gaat verder dan een vangnet zijn voor de ontspoorde gevallen. Veel mensen willen wel het beste voor hun kinderen, maar ze weten niet hoe of het lukt ze niet altijd om dit daadwerkelijk te geven.
De afgelopen periode heeft de ChristenUnie fractie samen met de wethouder van het sociale domein het initiatief genomen tot voorbereidende plannen om te investeren in gezinnen.

Sinds de decentralisatie ligt een groot deel van de sociale zorg taken bij de gemeenten. Maar liefst 40% van alle jeugdhulp aanvragen die de gemeente krijgt wordt veroorzaakt door (v)echtscheidingen. De gemeente heeft daarin de keuze om dit geld te gebruiken voor het opvegen van de scherven of investeren in mensen om te voorkomen dat zaken ontsporen. Steun voor ouders in de opvoeding levert dubbele winst op: vermindering van de financiële kosten voor de jeugdzorg en vermeerdering van het levensgeluk en levenskwaliteit van mensen. Wij willen hiermee verschillende initiatieven ondersteunen die relaties tussen ouders verduurzamen en ouders helpen bij de opvoeding van hun kinderen. De ChristenUnie wil deze cursussen op een laagdrempelige manier beschikbaar maken via consultatiebureaus en/of interkerkelijke organisaties.

Investeren in gezinnen is Samen Leven.

Labels
12

« Terug