samen

IMG_2064
Fred
Door Fred Westerink op 25 september 2018 om 20:07

samen

Net na een vakantieperiode een column schrijven zorgt ervoor dat de vakantieperiode ook de bron is waaruit ik wil putten. Ik denk dan terug aan wat ik tijdens een preek hoorde. De vakantieperiode is een periode van samen. Een periode van samen dingen doen, genieten van het weer maar vooral van elkaar. Velen van ons trekken er op uit, de een trekt ver weg, de ander moet het doen met een uitje naar het zwembad.

Welke keuzes we ook hebben gemaakt, we hadden tijd om dingen samen te doen. Tijd hebben voor elkaar omdat we geen last hebben van een drukke agenda met afspraken waar we niet onderuit kunnen. Een keer je aandacht verplaatsen van een computerscherm naar een hamer en spijkers wanneer je kind mee wil doen met de huttenbouw. De huttenbouw of hoe die ook in de verschillende kernen mag heten is ook weer zo iets van samen doen. Teams vormen om samen een mooi bouwwerk te maken.

Samen, ook met eten hebben wij dat mogen beleven. Een Amerikaanse maaltijd op de camping waarbij we met elkaar van het klaargemaakte eten maar ook van het samenzijn konden genieten of onze jaarlijkse straatbarbecue waar we onze buren op net weer een andere manier spraken. Hierbij een oproep om dit niet alleen voor de vakantie te laten. Samen zijn blijft belangrijk voor de samenleving. Laten we eens een keer aandacht geven aan andere mensen. Een luisterend oor kan een dag van een ander goed maken.

Ongedacht kom ik met dit onderwerp erg dicht bij het verkiezingsprogramma van de ChristenUnie. Samen Leven. Dit is iets waarin wij geloven en waar wij in deze periode voor willen staan. Spreek ons gerust aan wanneer u vragen heeft. Wij vinden dat iedereen meetelt. Ook in onze fractievergaderingen hopen wij vertegenwoordigers vanuit de samenleving te spreken. Politiek is vooral samen voor elkaar.

Deel dit bericht

Labels: