Blog

 1. Voetballende kinderen
  Els
  Door Els Oliwkiewicz-Borsboom op 21 december 2018 22:00

  Motie lokaal preventieakkoord

  Bij de behandeling van de begroting 2019 hebben we de motie aangekondigd, daar werd door de wethouder positief op gereageerd. Eind november is het Nationaal Preventieakkoord (NPA) gepresenteerd. Op 4 december jl. werd er bij de bijeenkomst “Kom in beweging” door de gespreksleider een vraag gesteld aan de wethouder over het Nationaal Preventieakkoord (en overigens ook het nationaal sportakkoord) en daar werd door de wethouder ook positief op gereageerd.

  Lees verder
 2. Matthijs
  Door Matthijs Kortleven op 15 november 2018 17:20

  Bijdrage raadsvergadering 14 november

  In de raadsvergaderingen van 14 november werd gesproken over het plan voor de huisvesting van arbeidsmigranten. Dit was onze bijdrage:

  Het belangrijkste thema voor de ChristenUnie vanavond is het herstel van vertrouwen. Voor de ChristenUnie betekent dat; wees eerlijk, trouw en rechtvaardig! En dat doen we door allereerst dit plan wat voorligt van tafel te halen.

  Lees verder
 3. Robin
  Door Robin Borg op 14 november 2018 19:10

  Column: Betrokkenheid van burgers bij besluitvorming

  Het zal u niet zijn ontgaan dat er grote onrust is ontstaan rondom het thema huisvesting arbeidsmigranten in Bodegraven. Woensdag 31 oktober was er een inspraakavond over het voorstel van het college van B&W om twee flats te bouwen voor 640 arbeidsmigranten op de Groote Wetering en 300 migranten aan de Duitslandweg. De inspraakavond werd door een paar honderd belanghebbenden bezocht.

  Lees verder
 4. Campagnelogo ChristenUnie - RGB
  Door Webmaster op 8 november 2018 08:15

  Extra gemeenteraadsvergadering over ontstane onduidelijkheid rondom huisvesting arbeidsmigranten.

  De gemeenteraad van vergadert op woensdag 14 november om 20:00 uur in het gemeentehuis over de ontstane onduidelijkheid rondom huisvesting arbeidsmigranten.

  Lees verder
 5. Matthijs Els
  Door Matthijs Kortleven, Els Oliwkiewicz-Borsboom op 2 november 2018 16:45

  Huisvesting Arbeidsmigranten

  Hierbij een reactie van de ChristenUnie op de grote maatschappelijke onrust die ontstaan is rondom het thema huisvesting arbeidsmigranten. Het beeld dat gevormd is dat alles al beklonken zou zijn, is onjuist. We begrijpen dat de aspirant kopers van Vrijeveld overvallen zijn. Dat betreuren we ten zeerste. Ook de ChristenUnie is overvallen door de gang van zaken.

  Lees verder