Eerlijke groei

1-IMG_2271dinsdag 20 februari 2018 13:59

Zet je in voor de bloei van de stad waarin je woont, want de bloei van de stad is ook jullie bloei (Jeremia 29:7).

Bodegraven-Reeuwijk groeit en bloeit door economische activiteit en dat is goed. Toch is economie niet het enige principe dat we moeten nastreven. We moeten eerlijke handel drijven, eerlijk omgaan met de schepping. De ChristenUnie is er trots op dat we een Fair Trade gemeente naar de economie naar buiten zijn en wil ook naar binnen meer van de principes van eerlijke handel.

We mogen onze gemeente laten groeien en bloeien, maar ook bewaren en doorgeven voor onze kinderen. In het Groene Hart staan natuur en groei vaak tegenover elkaar. De ChristenUnie wil de groene gebieden tussen onze kernen bewaren; dus geen extra bouwprojecten voor woningen of nieuwe grote economische activiteit in het buitengebied, maar behoud van zijn karakteristieke structuur. De behoefte aan nieuwe woningen, voor jongeren en ouderen willen wij vooral beantwoorden door appartementen van enkele bouwlagen hoog te laten bouwen binnen de rode lijnen van de bestaande kernen.
Rust is een belangrijk economisch principe als we gezonde kleine lokale ondernemers willen houden. Multinationals hebben de optie om ander personeel in te huren om voor hen op de zondagen te werken, maar kleine lokale ondernemers hebben die vrijheid niet. Voor een gezonde economie en een gezonde samenleving is het belangrijk dat we momenten van rust en gezamenlijk kennen. Dat we geen roofbouw plegen op onszelf en onze samenleving, maar begrijpen dat God rustdagen heeft gegeven voor de mens (Marcus 2:27a).

Eerlijke groei omdat we Samen Leven.

Labels
12

« Terug