Blogs per auteur

 1. Matthijs Els
  Door Matthijs Kortleven, Els Oliwkiewicz-Borsboom op 2 november 2018

  Huisvesting Arbeidsmigranten

  Hierbij een reactie van de ChristenUnie op de grote maatschappelijke onrust die ontstaan is rondom het thema huisvesting arbeidsmigranten. Het beeld dat gevormd is dat alles al beklonken zou zijn, is onjuist. We begrijpen dat de aspirant kopers van Vrijeveld overvallen zijn. Dat betreuren we ten zeerste. Ook de ChristenUnie is overvallen door de gang van zaken.

  Lees verder
 2. Kom mee eten
  Els
  Door Els Oliwkiewicz-Borsboom op 2 oktober 2018

  Uit eten

  Op 28 september heeft Els in Rijngaarde mee gegeten met Stichting Kom Mee Eten. 

  Lees verder
 3. 1-IMG_2271
  Els
  Door Els Oliwkiewicz-Borsboom op 1 oktober 2018

  Winkeltijdenverordening

  In de raadsvergadering van 16 mei jl. heb ik als eerste reactie op het raadsprogramma over het onderwerp zondagsopenstelling het volgende gezegd: ”Deelnemen aan de coalitiebesprekingen betekent ook geven en nemen. Voor onze fractie is dat o.a. op het gebied van de zondagsopenstelling. De wijze waarop we die discussie hebben gevoerd, en uiteindelijk tot de voorliggende tekst zijn gekomen is daarvan een voorbeeld”.

  Lees verder
 4. IMG_4512
  Els
  Door Els Oliwkiewicz-Borsboom op 27 maart 2018

  Terugblikken en vooruitkijken

  Wat hebben we een mooie campagneweken achter de rug met als topper een super spannende uitslagenavond woensdag jl. Onze wethouder en lijsttrekker Kees Oskam voerde bij bijna alle debatten het woord en kon daarbij de standpunten van de ChristenUnie goed naar voren brengen en werd hij soms ook vanuit het publiek bevraagd over zaken uit zijn portefeuille, waaronder het wegen- en afvalstoffenbeleid. Naast een ontbijtochtend werd er een fietstocht georganiseerd, waarbij de naamborden van alle kernen zijn schoongepoetst en ook nog de helpende hand werd uitgestoken bij de kinderboerderij en zwembad de Fuut. Persoonlijk heb ik enorm genoten van de inhoudsvolle en inspirerende Ladiesnight en ook de komst van Gert-Jan Segers voor een ontmoeting met diverse vertegenwoordigers vanuit het Sociaal Domein was een kers op de taart. Ook de sociale media werden flink ingezet om de inwoners op te roepen vooral te gaan stemmen. En dat heeft u gedaan!

  Lees verder
 5. Organisatie ln
  Els
  Door Els Oliwkiewicz-Borsboom op 12 maart 2018

  CU ladies night

  De CU ladiesnight in Bodegraven-Reeuwijk is een groot succes geworden! In een bomvolle zaal genoten de ladies van een goed gevuld en mooi inhoudelijk programma rondom het thema “VrijMOEDig voor de Koning”. Koningin Ester uit het gelijknamige Bijbelboek stond daarbij centraal. Zij werd door de koning geselecteerd vanwege haar uiterlijke schoonheid en als (Joodse) koningin kreeg het Joodse volk door haar moed en slimheid toestemming om hen te verdedigen en zo kon Ester, met gevaar voor eigen leven, op haar positie haar volk uiteindelijk redden.

  Els maakte, als kandidaat voor de ChristenUnie in Bodegraven-Reeuwijk, de vertaalslag naar de lokale politiek. Hoe kun je als vrouw in de politiek je christelijke identiteit laten spreken.

  Lees verder