Grenzeloos realistisch

MatthijsVet
Door Matthijs Vet op 20 februari 2018 om 11:35

Grenzeloos realistisch

Het nieuwe jaar is weer van start gegaan. Misschien heeft u met de jaarwisseling een aantal goede voornemens bedacht. Bijvoorbeeld het werken aan uw carrière, uw sociale contacten verdiepen of een ander voornemen. In uw gedachten zijn uw voornemens misschien wel grenzeloos, “the sky is the limit”.  Uw voornemens moeten leiden tot mooie en ingrijpende veranderingen in uw persoonlijk leven.

Ook binnen de politiek kan het er zo aan toe gaan. Partijen stellen voor de verkiezingen hun programma’s op met de grootste beloften. “Een stem voor, is een stem voor verandering” zoals de campagneslogan luidde van een partij. Het is dan ook begrijpelijk dat het voor de meesten mensen een teleurstelling is als de beloofde veranderingen nauwelijks of niet tot stand komen.

De ChristenUnie heeft haar eigen antwoord geformuleerd. Alle politieke partijen zijn natuurlijk uit op het beste voor u en Nederland. Zo ook de ChristenUnie. Deze partij kwam met het partijprogramma ‘Hoopvol realistisch’. Hierin probeert de partij een realistische oplossing te geven in zaken zoals: maatschappelijke en sociale ongelijkheid en verduurzaming van de samenleving.

Wat ik onder uw aandacht wil brengen is het volgende. Of het nu gaat om politiek, goede voornemens of plannen, vaak denken wij grenzeloos. Door het verwachtingspatroon raken wij van slag wanneer de gewenste verandering niet tot stand kan komen of komt.  Wij zijn dan geneigd om de handdoek in de ring te gooien. Is het dan niet verstandiger om de plannen en de gedroomde uitkomst te beperken tot een daadwerkelijk te realiseren plan? Met gepaste stappen en volgens een concreet en te realiseren plan, onszelf en de maatschappij om ons heen te veranderen? Of u nou links, rechts, progressief of conservatief georiënteerd bent, uiteindelijk gaat het erom dat wij Nederland en ons persoonlijk leven op een realistische manier elke dag weer een stukje beter maken.    

Deel dit bericht

Labels: , ,