Bestuur Perspectief kiest Bodegraver als secretaris

Perspectief
MatthijsVet
Door Matthijs Vet op 17 juli 2018 om 14:43

Bestuur Perspectief kiest Bodegraver als secretaris

Op zaterdag 16 juni ben ik tijdens de algemene ledenvergadering van PerspectieF ChristenUnie-Jongeren in het bestuur gekozen met de functie van secretarisdeze benoeming heb ik aangenomen.

“Ik ben ze vereerd dat ik invulling mag geven aan het secretariaat van PerspectieF. We gaan aan de slag om komend jaar een positieve impact te maken op de Nederlandse politiek. Samen gaan we Nederland een stukje mooier maken!”.

Een ander agendapunt op deze ledenvergadering waren de speerpunten voor het komende jaar. De speerpunten zijn:
• Jongeren en verslaving
• Jongeren en de Europese Unie
• Jongeren in de gevangenis.
Wat het bestuur de komende weken op de agenda heeft staan is een uitgebreide bestuursvergadering waarin de visie van het nieuwe bestuur omgezet wordt naar beleidsmaatregelen. Deze beleidsmaatregelen worden gepresenteerd op de ledenvergadering in september. De nieuwe voorzitter Siewerd de Jong reageerde: “Het is voor mij een droom die uitkomt dat ik aan het roer mag staan van een organisatie die prioriteit geeft aan sociale thema’s. Ik wil gaan werken aan een sterke structuur en een scherpere profilering van PerspectieF, zodat de vereniging verder kan groeien qua omvang en qua diepgang.”

Dat de jongerenvereniging al een grote impact heeft op de politiek bleek bij het afgelopen ChristenUniecongres. Elsbeth: “Afgelopen congres heeft PerspectieF een motie ingediend rondom schuldenproblematiek onder jongeren. Dit is een groot probleem en kan resulteren in een negatieve spiraal waarin jongeren steeds meer problemen voor de kiezen krijgen. De motie werd ruim aangenomen en ondertussen zijn er al Kamervragen over dit onderwerp gesteld.”
Het bestuur heeft de ambitie en enthousiasme om de komende periode vol aan de bak te gaan en daarmee jongeren een stem te geven in de politiek.

Deel dit bericht

Labels: