Huisvesting Arbeidsmigranten

Matthijs Els
Door Matthijs Kortleven, Els Oliwkiewicz-Borsboom op 2 november 2018 om 16:45

Huisvesting Arbeidsmigranten

Hierbij een reactie van de ChristenUnie op de grote maatschappelijke onrust die ontstaan is rondom het thema huisvesting arbeidsmigranten. Het beeld dat gevormd is dat alles al beklonken zou zijn, is onjuist. We begrijpen dat de aspirant kopers van Vrijeveld overvallen zijn. Dat betreuren we ten zeerste. Ook de ChristenUnie is overvallen door de gang van zaken.

Hierbij een reactie van de ChristenUnie op de grote maatschappelijke onrust die ontstaan is rondom het thema huisvesting arbeidsmigranten. Het beeld dat gevormd is dat alles al beklonken zou zijn, is onjuist. We begrijpen dat de kopers van Vrijeveld overvallen zijn. Dat betreuren we ten zeerste. Ook de ChristenUnie is overvallen door de gang van zaken.

We waarderen het zeer dat de vele bewoners die ons een mail gestuurd hebben, meedenken aan mogelijke oplossingen, daar gaan we zeker verder mee in gesprek. Dus het is wat ons betreft nog geen gelopen race. We hebben zelf ook kritische vragen over de gang van zaken. Bijvoorbeeld over de hoeveelheid arbeidsmigranten die gehuisvest worden op 1 plek. Of dit het kennelijke probleem van overlast in het centrum van Bodegraven op deze manier oplost, is maar zeer de vraag. En als dat al opgelost wordt, wordt er dan niet een ander maatschappelijk probleem gecreëerd?

We zijn van mening dat arbeidsmigranten fatsoenlijk gehuisvest moeten worden. Of dat op deze manier moet gebeuren, daar zijn wij nog lang niet van overtuigd. Wij hebben nog nooit zoveel reacties gekregen als nu! Dan kun je niet vol blijven houden als college dat de communicatie zorgvuldig is geweest. Dat geldt zowel voor de communicatie naar de toekomstige bewoners als naar de gemeenteraad.

Onze inzet zal zijn dat een oplossing wordt gevonden voor een goede huisvesting van arbeidsmigranten maar die tegelijk ook recht doet aan de belangen van de inwoners van Bodegraven-Reeuwijk. Of dat bedrijvenpark Groote Wetering II moet zijn, daar zijn wij nog niet van overtuigd. De concentratie van 640 arbeidsmigranten op 1 plek die nu is bedacht, is o.i. veel te intens.

Overigens neemt de fractie van de ChristenUnie scherp afstand van de door meerdere bewoners gemaakte opmerkingen dat elke arbeidsmigrant dronken en verkrachtend door het leven gaat.

Over het verloop van het proces zullen we u blijven informeren. Heeft u nog vragen, schroomt u dan niet om ons te benaderen.

Matthijs Kortleven, fractievoorzitter                     mkortleven@bodegraven-reeuwijk.nl

Els Oliwkiewicz-Borsboom, gemeenteraadslid    eoliwkiewicz@bodegraven-reeuwijk.nl

Deel dit bericht

Labels: , ,