CU ladies night

ladies
Els
Door Els Oliwkiewicz-Borsboom op 12 maart 2018 om 22:07

CU ladies night

De CU ladiesnight in Bodegraven-Reeuwijk is een groot succes geworden! In een bomvolle zaal genoten de ladies van een goed gevuld en mooi inhoudelijk programma rondom het thema “VrijMOEDig voor de Koning”. Koningin Ester uit het gelijknamige Bijbelboek stond daarbij centraal. Zij werd door de koning geselecteerd vanwege haar uiterlijke schoonheid en als (Joodse) koningin kreeg het Joodse volk door haar moed en slimheid toestemming om hen te verdedigen en zo kon Ester, met gevaar voor eigen leven, op haar positie haar volk uiteindelijk redden.

Els maakte, als kandidaat voor de ChristenUnie in Bodegraven-Reeuwijk, de vertaalslag naar de lokale politiek. Hoe kun je als vrouw in de politiek je christelijke identiteit laten spreken.

Styliste Yvonne Stoevelaar gaf de dames praktische, direct toepasbare tips om zowel de innerlijke als uiterlijke schoonheid van iedere vrouw beter tot uitdrukking te laten komen. Daarna volgde door een mede-auteur van het dagboekje voor vrouwen ”Sterk!” (16 weken moedig op weg met koningin Ester) een inspirerende toespraak, vertaald naar de tijd waarin we nu leven, over de moed en kracht van koningin Ester. Els Oliwkiewicz-Borsboom (kandidaat nr. 3 voor de ChristenUnie) maakte vervolgens de vertaalslag naar de lokale politiek. Hoe kun je als vrouw in de politiek je christelijke identiteit laten spreken. Net als bij Ester spelen daar ook de elementen: luisteren, lef tonen en de strijd tussen goed en kwaad een rol. Verder werden de dames getrakteerd op een sprankelend cabaret-optreden door Ilse Bevelander en de énige man Marcel (toetsenist) met de voorstelling “was het de winter maar” , waarin het lied “wat moet ik aan vandaag” ook weer mooi aansloot bij het thema. Tussendoor was er ruimte voor ontmoeting en samenzang en zelfs toen de stroom even uitviel lieten de dames zich letterlijk niet van de wijs brengen, er werd uit volle borst meegezongen. De reacties na afloop waren hartverwarmend, kortom een zeer geslaagde avond!

Deel dit bericht

Labels: , ,