UITNODIGING: NIEUWE WEGEN BINNEN DE DEMOCRATIE, SAMEN WERKEN IN EN AAN VERTROUWEN.

Bijeenkomst 1 junizaterdag 06 mei 2017 16:07

De fractie van de ChristenUnie Bodegraven Reeuwijk organiseert een mini-symposium over ontwikkelingen naar een coöperatieve samenleving.

Wouter Beekers heeft samen met onderzoeker Robert van Putten het boek geschreven over de Coöperatieve Maatschappij dat ingaat op solidariteit organiseren in de 21e eeuw. Johan de Jager staat bekend om coaching en kanteling van het bestuursmodel.

Plaats en tijd: Donderdag 1 juni 2017 let op: 19:30 uur, Cultuurcentrum Evertshuis, Julianastraat 4 Bodegraven

De fractie van de ChristenUnie Bodegraven Reeuwijk organiseert een mini-symposium over ontwikkelingen naar een coöperatieve samenleving.

Het thema is:  Nieuwe wegen binnen de democratie,samen werken in en aan vertrouwen.

 Aftrappers zijn:

Wouter Beekers, Directeur Wetenschappelijk Instituut ChristenUnie en Johan de Jager Organisatiecoach en gemeensecretaris gemeente Bodegraven Reeuwijk.

 Wouter Beekers heeft samen met onderzoeker Robert van Putten het boek geschreven over de Coöperatieve Maatschappij dat ingaat op solidariteit organiseren in de 21e eeuw.

Johan de Jager staat bekend om coaching en kanteling van het bestuursmodel.
Coöperatief besturen vraagt om een aangepaste houding en besluitvorming van college van B&W, raadsleden en ambtelijke organisatie. De implementatie hiervan is in de gemeente Bodegraven Reeuwijk vergevorderd. Daarover is in 2016 in deze gemeente een congres gehouden dat door bestuurders uit het hele land druk werd bezocht.

Wij menen met deze inleiders een uniek en toekomstgericht duo samengebracht te hebben. Dit willen wij niet voor onszelf houden en delen met andere geïnteresseerden. Bestuurders, gemeenteraadsleden, coöperaties, wijkteams, clubs. Iedereen die mee wil denken.
Wij willen luisteren naar en van elkaar leren hoe we het beter kunnen doen.

Daarvoor van harte uitgenodigd.

Plaats en tijd: Donderdag 1 juni 2017 let op:  19:30 uur
Cultuurcentrum Evertshuis, Julianastraat 4 Bodegraven, Tel: 0172-618484

Toelichting:

Er is veel in beweging op bestuurlijk terrein. Verschillende bestuurlijke experimenten worden of gaan uitgevoerd worden. Soms met een spanningsveld tussen representatieve en participatieve democratie. Soms in harmonie met elkaar. Er zijn ook geluiden dat de representatieve democratie er op gemeentelijk niveau niet meer toe doet.
Veel beleidsterreinen welke de overheid in decennia naar zich toe heeft getrokken, worden geheel of participatief teruggelegd bij de inwoners. Dit allemaal als wondermiddel om kosten te beheersen en een (mogelijke) kloof tussen overheid en inwoners te verkleinen. Maar is die er wel?

Vraag blijft of we hier bestuurlijke hoogstandjes aan het bedrijven zijn. Lopen we veranderingsmanagers achterna? Willen we het gewoon 'anders' doen? Biedt dit werkelijk een oplossing voor de breuken en de onvrede in de samenleving? Is het proces niet te top-down? Zijn het oplossingen voor werkverdeling, voor opgroeien in armoede, vergrijzende samenleving, jongeren die ondersteuning nodig hebben, nieuwkomers, de 'stille' burger versus de 'mondige' burger? Zijn we met het instellen van wijkteams die overwegend leefruimtegericht van aard zijn wel op de juiste weg?

Enkele prikkelende vragen om een helder beeld te krijgen of deze veranderingen zorgen voor een oplossing van de breuklijnen in de samenleving van vandaag.

Het thema wordt ingeleid door Arie de Groot, fractievoorzitter ChristenUnie BR.

De avond staat onder leiding van Matthijs Kortleven.

Wij verzoeken U uw aanwezigheid van te voren kenbaar te maken. Ook met hoeveel personen U komt. Dat kan naar onderstaand mailadres. Een telefoontje is ook welkom.

Er wordt een vrijwillige bijdrage in de kosten gevraagd.

De vergaderlocatie is uitstekend bereikbaar per openbaar vervoer.

Wij zien uit naar uw en jouw komst.

Email: fractie@bodegraven.christenunie.nl 
Telefoon: +31 172-615454
                 +31 6 -51189526

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
Uitnodiging 1 juni 2017 mini-symposium Bodegraven-Reeuwijk1,6 MBapplication/pdfdownload

« Terug

Reacties op 'UITNODIGING: NIEUWE WEGEN BINNEN DE DEMOCRATIE, SAMEN WERKEN IN EN AAN VERTROUWEN.'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.