Duurzaamheid moet je samen doen

Zonnepanelen.jpgzaterdag 20 mei 2017 16:32

Dit is de opmerking van wethouder Kees Oskam bij de opening van de klimaatschool in Bodegraven-Reeuwijk.

“Ik vind het belangrijk om duurzaam te ondernemen maar wat kan ik doen?” maar ook “Ik heb een goed idee wat de woningeigenaren kan helpen om hun huis duurzamer te maken!”. Opmerkingen die op verschillende manieren kunnen worden uitgebreid en/of aangevuld. Waar kan ik de kennis halen of brengen zodat we met elkaar een beetje duurzamer worden.

Om hier echt wat mee te doen is er een klimaatschool geopend in de Droomfabriek aan het Dronenplein 7a in Bodegraven. Het is de bedoeling dat deze klimaatschool de verbinding gaat vormen tussen de brengers en de halers van kennis over duurzaamheid.

Het grote verschil met bijvoorbeeld een Duurzaam Bouwloket is dat je hier kunt binnenlopen voor je informatie. Hier is iedereen welkom voor meerdere duurzame oplossingen. Daarbij zijn de duurzame oplossingen niet beperkt tot de informatie over zonnepanelen en windmolens. Ook informatie over afvalscheiding en fairtrade producten is te vinden.

Het is de bedoeling dat wij met elkaar, zowel gemeente en bedrijfsleven als inwoners, gaan samenwerken op weg naar een duurzamere samenleving. Als ChristenUnie zijn wij blij met dit initiatief, weer een stap voorwaarts op weg naar een klimaatneutraal 2035.

« Terug