Blogs per label

 1. Zorg voor de schepping.jpg
  Els
  Door Els Oliwkiewicz-Borsboom op 19 december 2020

  Column: Het vergeten kind

  Jaren geleden las ik het boek “Niemandsland” van Guurtje Leguijt. Een op waarheid gebaseerde roman waarin op aangrijpende en confronterende wijze wordt beschreven hoe een tiener in aanraking komt met Jeugdzorg, van hot naar her wordt geplaatst, zich nergens thuis voelt, totdat er iemand in zijn leven komt die onvoorwaardelijk van hem houdt.

  Lees verder
 2. Zonnepanelen
  Fred
  Door Fred Westerink op 5 november 2020

  Uitgediept - Regionale Energiestrategie

  Hoe kunnen we ervoor zorgen dat wij in Nederland niet langer afhankelijk zijn van fossiele energiebronnen en van import? We willen over naar groene energie, heel Nederland werkt daar aan mee.

  De landelijke overheid heeft richtlijnen gegeven over de hoeveelheid energie die opgewekt moet worden. Om aan deze hoeveelheid te komen is het land opgedeeld in regio’s die elk gezamenlijk een aanpak bepalen om de energietransitie in de regio vorm te geven. In het begin van het jaar hebben we een concept Regionale Energiestrategie (RES) besproken waarin de plannen wat betreft energietransitie worden vastgelegd.

  Lees verder
 3. Coronatijd 1.jpg
  Fred
  Door Fred Westerink op 22 oktober 2020

  Column: Samen

  De gemeente is een campagne gestart tegen corona. Misschien heeft u het ook gezien, de inwoners van Bodegraven-Reeuwijk die als een soort Galliërs de strijd aanbinden nu we omsingeld zijn door het coronavirus. Strijdbaar, met elkaar, net zoals het dorpje in het stripboek omsingeld door Romeinse soldaten toch stand houden. Het is zo belangrijk om het met elkaar te doen. Afstand houden valt niet mee wanneer een ander zich er niet aan wil houden. Denken aan een mondkapje wordt gewoner wanneer iedereen het doet. Moeten we hiermee wachten tot de verplichting geregeld is?

  Lees verder
 4. Portemonnee

  Algemene beschouwingen: Alle hens aan denk

  Op 1 juli vergaderde de gemeenteraad voor het eerst in lange tijd niet-digitaal. Het thema: algemene beschouwingen op de kadernota. Deze kadernota vormt de start van een begrotingsjaar, daarmee stelt de gemeenteraad de kaders vast voor het opstellen van de begroting. Lees verder onze gehele bijdrage tijdens deze vergadering.

  Lees verder
 5. Marathon, hardlopers.jpg
  Els
  Door Els Oliwkiewicz-Borsboom op 1 juli 2020

  Column: Toekomstperspectief

  Weet u nog, die onheilspellende boodschap in de toespraak van premier Rutte half maart? Het gebrek aan perspectief, geen einddatum weten wanneer alles weer “normaal” zou zijn, maakte velen somber en zelfs depressief. Het vertrouwde viel weg en het was voor velen een hele toer om daarin een weg te vinden.

  Lees verder